top of page

Όροι και Προϋποθέσεις Ενοικίασης  

Γενικές Πληροφορίες

 

Έναρξη ενοικίασης στα αεροδρόμια: Όλες οι ενοικιάσεις που ξεκινούν σε σταθμούς αεροδρομίων χρεώνονται επιπλέον €15 στη βασική τιμή ενοικίασης

 

ΦΠΑ: 24% σε όλες τις ενοικιάσεις

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 

To δίπλωμα οδήγησης, η πιστωτική κάρτα και το διαβατήριο ή η ταυτότητα θα ζητηθούν από τον οδηγό, κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Όλα τα παραπάνω πρέπει να εμφανίζουν το όνομα του οδηγού.

 

Η άδεια του οδηγού του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει είτε να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.

 

Επιπλέον Οδηγός

 

Η χρέωση για χρήση του αυτοκινήτου από επιπλέον οδηγούς είναι €5 ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €50, πλέον ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο, ανά οδηγό.

 

 

Ηλικία Ενοικιαστή και Οδηγών

 

Ο οδηγός του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 ετών για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων. Οδηγοί που δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους υπόκεινται σε επιπλέον χρέωση ίση με €20 ημερησίως, πλέον ΦΠΑ. Επίσης, η ηλικία κάτω των 25 ετών οφείλει να δηλωθεί τουλάχιστον 3 μέρες πριν την ενοικίαση. 

 

 

Άδεια Οδήγησης

 

Το δίπλωμα του οδηγού του μισθωμένου αυτοκινήτου πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης.

 

Η Rent a Wheel μπορεί να δεχτεί μία Εθνική Άδεια Οδήγησης εάν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία & Φινλανδία.

 

Η Rent a Wheel μπορεί να δεχτεί μία Εθνική Άδεια Οδήγησης, με βασική προϋπόθεση ότι είναι με Λατινικούς Χαρακτήρες, εάν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλβανία, Αρμενία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Βόρεια Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Γεωργία, Γκάνα, Γουιάνα, Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, Εκουαδόρ, Ενωμένα

Αραβικά Εμιράτα, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδονησία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Καζακστάν, Κατάρ, Κένυα, Κιργιζία, Κονγκό, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Κουβέιτ, Λευκορωσία, Λιβερία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μογγολία, Μολδαβία, Μονακό, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πακιστάν, Περού, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Σερβία, Σεϋχέλλες, Τατζικιστάν, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Τυνησία, Φιλιππίνες & Χιλή.

 

Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το νόμο, εάν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από τις χώρες: Αυστραλία, Β. Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιαπωνία, Καναδάς κ.α. Η Διεθνής Άδειας Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.

 

  

Τρόπος Πληρωμής

 

Για κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα πιστωτική ή χρεωστική Debit κάρτα ,ως εγγύηση, ακόμα και εάν ο ενοικιαστής εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων κατηγορίας O,P & H απαιτούνται δύο κάρτες πληρωμής, η μία εκ των οποίων να είναι πιστωτική, ακόμα και εάν ο ενοικιαστής πληρώσει με μετρητά.

 

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να επιδείξει προσωπική πιστωτική ή χρεωστική Debit κάρτα για την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Οι κάρτες που γίνονται δεκτές είναι οι εξής :

 

-Visa (πιστωτικές και Debit χρεωστικές)

-MasterCard (πιστωτικές και Debit χρεωστικές)

-American Express

-Discover

-Diners

Δεν γίνονται δεκτές κάρτες:

-Electron

-Maestro

-Prepaid

-Οποιαδήποτε κάρτα δεν αναφέρεται στον παραπάνω πίνακα

 

Αναφορικά με την online πληρωμή της ενοικίασης στην ιστοσελίδα μας παρακαλώ διαβάστε τους όρους κράτησης.

 

Δέσμευση ποσού σε Πιστωτική κάρτα/Debit Card κατά την έναρξη της ενοικίασης. Το εκτιμώμενο ποσό της ενοικίασης και επιπλέον έως 100 ευρώ θα πρέπει να εγκριθούν από την Πιστωτική/Debit χρεωστική σας κάρτα κατά την έναρξη της ενοικίασης.

Το ποσό δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο για άμεση χρήση στην κάρτα σας και η αποδέσμευση του μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες, ανάλογα με την τράπεζα σας. Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε τραπεζικά τέλη ή τραπεζικά έξοδα που σχετίζονται με αυτήν την διαδικασία.

 

 

Παραλαβή & Επιστροφή του Αυτ/του

 

Η επιστροφή του αυτοκινήτου σε σταθμό διαφορετικό από τον προκαθορισμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο χρεώνεται προς €25, πλέον ΦΠΑ. Επιπλέον, χρεώνεται η χιλιομετρική διαφορά μεταξύ των δύο σταθμών με

€0,75 ανά χιλιόμετρο, πλέον ΦΠΑ.

  

 

 

Παραδόσεις εκτός ωρών εργασίας

 

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός ωρών εργασίας γίνονται, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση και η χρέωση είναι €30, πλέον ΦΠΑ.

 

 

 

 

Επιστροφή του αυτοκινήτου σε διαφορετικό σταθμό από αυτόν της έναρξης της ενοικίασης

  

 

One Way: Η επιστροφή του αυτοκινήτου σε σταθμό διαφορετικό από αυτόν που ξεκίνησε η ενοικίαση χρεώνεται προς €0, 75 ανά χιλιόμετρο, πλέον ΦΠΑ. Ελάχιστη χρέωση για την υπηρεσία One Way είναι τα €18, πλέον ΦΠΑ.

 

 

Χρέωση καθυστερημένης επιστροφής

 

 

Όλοι οι πελάτες πρέπει να ενημερώσουν την Rent a Wheel  σχετικά με ενδεχόμενη επέκταση της ενοικίασης, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή της Χρέωσης Καθυστερημένης Επιστροφής. Εφόσον το αυτοκίνητο επιστραφεί με 7 ώρες καθυστέρηση ή περισσότερο από την συμφωνημένη ώρα επιστροφής, τότε θα υπάρξει Χρέωση Καθυστερημένης Επιστροφής με κόστος 15€, πλέον ΦΠΑ, για κάθε ημέρα ή μέρος αυτής, συμπληρωματικά του κόστους της επιπλέον ημέρας ενοικίασης. 

  

 

Περίοδος χάριτος

 

 

Μία ημέρα ενοικίασης υπολογίζεται ως 24 ώρες. Σε περίπτωση που η ενοικίαση υπερβεί το διάστημα αυτό, τότε θα χρεωθεί επιπλέον ημέρα ενοικίασης.

 

  

Καλύψεις της Rent a Wheel & Ποσά Ευθύνης

 

1)Κάλυψη προς Τρίτους

 

Τί καλύπτει;

Καλύπτει ασφαλιστικά θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των επιβαινόντων στο όχημα της Rent a Wheel (εκτός του οδηγού του αυτοκινήτου της Rent a Wheel) μέχρι το ποσό των €1.220.000 καθώς και υλικές ζημιές τρίτων, μέχρι το ποσό των €1.220.000.

 

Τί δεν καλύπτει;

Ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου.

Κλοπή προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται επάνω ή εντός του οχήματος της Rent a Wheel .

Θάνατο ή σωματικές βλάβες του οδηγού του οχήματος.

Ζημιές στο όχημα της Rent a Wheel

 

Κόστος

Περιλαμβάνεται στην τιμή

 

2)Μικτή Κάλυψη

Γνωστή ως: CDW ή LDW στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ

 

Τί καλύπτει;

Σε περίπτωση που συμβεί ζημιά στο όχημα της Rent a Wheel, ο ενοικιαστής είναι καλυμμένος για το κόστος της επισκευής. Παρόλα αυτά θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ευθύνης για ζημιά, που είναι έως

€600 για τις κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C, N, έως €1000 για τις κατηγορίες αυτοκινήτων D, Ε, F έως €1.500 για τις κατηγορίες αυτοκινήτων G, I, J, M και έως €1.800 για τις κατηγορίες K, L, O, P, H ανεξαρτήτως υπαιτιότητας του ενοικιαστή. Το ποσό ευθύνης περιλαμβάνει έξοδα επισκευής, αποθήκευσης και απώλεια χρήσης αυτοκινήτου. Όταν και εφόσον η Rent a Wheel αποζημιωθεί για τη ζημιά, τότε θα επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό στον ενοικιαστή.

 

Τί δεν καλύπτει;

Ζημιές που προκλήθηκαν από πρόθεση ή αμέλεια Ζημιές που προκλήθηκαν από χρήση λάθος καυσίμου

Ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης

Ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες

Ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος, στην οροφή, στην κεραία, στους καθρέπτες και στα ελαστικά του αυτοκινήτου ή κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο της Rent a Wheel βρισκόταν σε καράβι

 

Κόστος

Αν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

€12,5 ημερησίως για τις κατηγορίες αυτοκινήτων A, B, C, N

€16 ημερησίως για τις κατηγορίες αυτοκινήτων D, E, F, G, I , J, M

€22,5 ημερησίως για τις κατηγορίες αυτοκινήτων Κ, L, O, P, H

Η μέγιστη χρέωση της Μικτής Κάλυψης είναι οι 14 ημέρες, ανά συμβόλαιο (με την προϋπόθεση ότι η ενοικίαση δεν ξεπερνά τις 31 ημέρες).

 

Εάν η CDW δεν περιλαμβάνεται στην τιμή και η CDW δεν αγοραστεί, ο ενοικιαστής θα είναι υπεύθυνος για την συνολική αξία του οχήματος σε περίπτωση ζημιάς.

 

(Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ)

                                                     

 

 

 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

 

 

Καύσιμα

 

Προπληρωμένο καύσιμο: O πελάτης προπληρώνει ένα γεμάτο ντεπόζιτο καυσίμου κατά την έναρξη της

ενοικίασης στην μέση τιμή της τοπικής αγοράς. Στο τέλος της ενοικίασης ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει το αυτοκίνητο με άδειο ντεπόζιτο καυσίμου.

Εάν κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου υπάρχει υπόλοιπο καυσίμου στο ντεπόζιτο, η Rent a Wheel δεν επιστρέφει το ποσό που αντιστοιχεί στο καύσιμο αυτό. Εάν όμως ο πελάτης επιστρέψει το αυτοκίνητο με γεμάτο ντεπόζιτο, τότε η Rent a Wheel επιστρέφει τα χρήματα του προπληρωμένου καυσίμου στον πελάτη.

 

Μη προπληρωμένο καύσιμο: Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να μην προπληρώσει το ντεπόζιτο καυσίμου, όμως πρέπει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου στο ντεπόζιτο. Εάν επιστρέψει το αυτοκίνητο με λιγότερο καύσιμο από αυτό που είχε το αυτοκίνητο όταν το παρέλαβε, τότε θα χρεωθεί με το ποσό των €15, πλέον ΦΠΑ ανά μισθωτήριο συμβόλαιο, πλέον του κόστους του καυσίμου που καταναλώθηκε.

 

Τροχαίες Παραβάσεις

 

 

Διαχειριστικά Έξοδα Φακέλου

Σε περίπτωση ζημιάς του αυτοκινήτου της Rent a Wheel ή τρίτου αυτοκινήτου ή προστίμου από τροχαία παράβαση, υπάρχει η επιπλέον χρέωση των €30, πλέον ΦΠΑ, για κάλυψη διαχειριστικών εξόδων που θα καταβάλλεται από τον οδηγό, ανεξάρτητα υπαιτιότητας του και δεν θα επιστρέφεται σε καμία περίπτωση.

 

Τροχαίες Παραβάσεις:

Τα πρόστιμα και τυχόν άλλες συνέπειες από παραβάσεις του ΚΟΚ, επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά τον μισθωτή του αυτοκινήτου.

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις τροχαίες παραβάσεις και πληρώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα και τα έξοδα διαχείρισης που ανέρχονται σε €30, πλέον ΦΠΑ.

 

Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας:

Στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί ο "Δακτύλιος" όπου τα οχήματα με μονό αριθμό κυκλοφορίας κυκλοφορούν τις μονές ημέρες του μήνα (π.χ. 1, 3, 5,...31) και τα οχήματα με ζυγό αριθμό κυκλοφορίας, κυκλοφορούν τις ζυγές ημέρες του μήνα (π.χ. 2, 4, 6, ...30). Εξαιρούνται αυτοκίνητα νοικιασμένα από ξένους επισκέπτες της χώρας και Έλληνες μόνιμους κάτοικους του εξωτερικού για τις πρώτες σαράντα (40) ημέρες παραμονής τους στην Ελλάδα.

Θα πρέπει όμως ο κάθε πελάτης να είναι εφοδιασμένος και με το μισθωτήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου που θα αποδεικνύει ότι το αυτοκίνητο είναι νοικιασμένο και ότι βρίσκεται στην Ελλάδα λιγότερο από 40 ημέρες.

 

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις τροχαίες παραβάσεις και πληρώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα και τα έξοδα διαχείρισης που ανέρχονται σε €30, πλέον ΦΠΑ.

 

Τέλη Ταξινόμησης:

Η Χρέωση Τελών Ταξινόμησης είναι €1 ημερησίως με μέγιστη χρέωση τα €14, πλέον ΦΠΑ, ανά μισθωτήριο συμβόλαιο.

 

Πως διαμορφώνεται η τιμή της ενοικίασης;

 

Η χρέωση της ενοικίασης γίνεται ανά 24 ώρες. Έτσι, εάν ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για 26 ώρες, θα χρεωθείτε για 2 ημέρες. Επιτρέπουμε όμως πάντα ένα χρονικό διάστημα 30 λεπτών, προτού να χρεώσουμε μια πρόσθετη ημέρα .

Το κόστος της ενοικίασης θα εξαρτηθεί από την κατηγορία αυτοκινήτου, από το πότε θα ενοικιάσετε, για πόση διάρκεια και για ποιο προορισμό.

bottom of page